De verschillen tussen betonstuc, béton ciré, beal mortex en tadelakt

In naadloze afwerking van vloeren, wanden en meubels zijn veel verschillende producten en merken verkrijgbaar met verschillende eigenschappen. Regelmatig krijgen we de vraag wat het verschil is tussen VERBAU-betonstuc en tadelakt, béton ciré, of Beal Mortex. Daarom hebben we de verschillen en de overeenkomsten maar eens op een rijtje gezet:

VERBAU-betonstuc is een béton ciré
VERBAU-betonstuc is een béton ciré: samengesteld uit cement/beton en hars. Cement is alkalisch en heeft daardoor schimmelwerende eigenschappen. Het product is speciaal ontwikkeld voor natte ruimtes zoals een douche. Het is zelfs geschikt om er (zwem)baden en spoelbakken mee af te werken. Een afgewerkte laag VERBAU-betonstuc is flexibel genoeg om spanningen op te vangen in bijvoorbeeld hoeken van (badkamer)wanden en vloeren met vloerverwarming en is bovendien vet- en zuurbestendig. Dat maakt het ook tot een ideaal afwerkmateriaal voor bijvoorbeeld aanrechtbladen.

VERBAU-betonstuc vs. Beal Mortex
Beal Mortex is een waterdicht stucproduct op basis van kalk en hars, waar VERBAU-betonstuc is opgebouwd uit het hardere beton en hars. Qua flexibiliteit doen beide producten niet voor elkaar onder. Het aanbrengen van Beal Mortex is specialistisch werk. Er wordt gewerkt met verschillende mortels met verschillende korrelgrotes. De waterdichte laag wordt om verontreiniging te voorkomen afgewerkt met een was of sealer. Beal Mortex heeft, in tegenstelling tot ons kleine ambachtelijke familiebedrijf een gigantisch marketingbudget. Daardoor is het bij veel (vak)mensen bekender, maar ook duurder. Een veel gehoorde opmerking van onze professionele verwerkers die ook ervaring hebben met Beal Mortex is dat VERBAU-betonstuc eenvoudiger te verwerken is.

Tadelakt
Tadelakt is van origine een 100% natuurlijke, Noord-Afrikaanse stuctechniek op basis van kalk. De kalk wordt met een steen gepolijst en met zeep afgewerkt tot een waterdicht geheel. Het aanbrengen van tadelakt is zeer arbeidsintensief en het product vraagt tijdens gebruik relatief veel onderhoud. Van alle drie de genoemde producten is tadelakt de meest natuurlijke.

Betonstuc vs. tadelakt

Schrijf een reactie

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: