Huub ging zelf aan de slag met VERBAU-betonstuc

We leveren VERBAU-betonstuc ook aan doe-het-zelvers. En daar voegen we niet voor niets ‘ervaren’ aan toe. Lees de ervaring van Huub en Esther uit Est:

“We zagen betonstuc voor het eerst bij vrienden en vonden het meteen mooi. De ervaring van onze vrienden gaf de doorslag: makkelijk in onderhoud en eenvoudig schoon te maken en te houden. We waren op zoek naar workshops omdat we veel zelf kunnen en willen doen aan de verbouwing van onze oude boerderij en vonden VERBAU, in Zaltbommel, lekker dichtbij waar we wonen. Met een webshop: een mogelijkheid dus om zelf aan de slag te gaan.”

“Het betonstuc in de badkamer van ons gastenverblijf wilden we graag laten doen door een vakman. We hadden al zoveel zelf gedaan. Michiel Verheggen van VERBAU bleek al tijdens de eerste telefonische kennismaking geen prototype stukadoor. We hadden meteen een leuk gesprek. Wij gaan voor kwaliteit, Michiel duidelijk ook. Dat merk je meteen als hij over zijn werk praat, hij weet waar hij het over heeft. Als dan ook de prijs past, gaan wij niet leuren.”

“Michiel kwam snel langs voor een werkopname waarbij hij meteen goede vaktips gaf over bijvoorbeeld de vochtwering en de dikte van de cementlaag. Daarna volgde de offerte volgens afspraak. Die offerte bestond uit 3 varianten met een duidelijke uitleg over de verschillen en de mogelijkheid om onderdelen zelf uit te voeren. Uiteindelijk hebben we het werk in de badkamer zelf voorbereid met kimnadenband en hebben we het betonstuc geïmpregneerd en geseald. Dat was heel eenvoudig zelf te doen. We wilden graag een bonte slag in het stucwerk. Aanvankelijk twijfelden we of dat wel gelukt was omdat we te weinig tekening zagen maar met het aanbrengen van de sealer komt de tekening op. We zijn erg tevreden met het eindresultaat.”

Huub keek het werk van Michiel aan de badkamer goed af en stuukte vervolgens zelf de achterwand van de keuken in het gastenverblijf.

Huub: “VERBAU-betonstuc is mooi spul, goed verwerkbaar materiaal. Het smeert fijn en heeft een lange verwerkingstijd. Om het zelf goed aan te kunnen brengen, moet je wel echt een handige doe-het-zelver zijn. In eerste instantie dacht ik dat betonstuken makkelijker zou zijn dan tegelen, maar dat viel tegen. Ik heb alle muren in ons gastenverblijf zelf gestuukt met gips, maar betonstuc werkt echt anders. Ik heb veel advies gekregen van Michiel. Het is heel belangrijk om de juiste hoeveelheden materiaal te gebruiken en alles heel goed af te wegen. Het is zwaar werk, het juiste gereedschap helpt. Speciaal gereedschap gebruiken kan ik echt aanraden.”

Het eindresultaat van Huubs werk mag er zijn (VERBAU-betonstuc #07/4 graniet):

Keuken VERBAU-betonstuc DHZ #07/4graniet

Keuken VERBAU-betonstuc DHZ #07/4graniet detail

Ook zelf aan de slag met onze afwerkingsproducten? Via onze webshop bestelt u eenvoudig betonstuc en de bijbehorende gereedschappen. Download de GEBRUIKSAANWIJZING VERBAU-betonstuc en ervaren doe-het-zelvers kunnen aan het werk.

Schrijf een reactie

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: