LEEMSTUC

Leemstuc is een 100% natuurlijk materiaal dat zorgt voor een gezond leef- en werkklimaat. Het is te verwerken als strakke of juist robuuste afwerking van wanden en/of plafonds. Leem is damp-open en heeft vochtregulerende eigenschappen. Het neemt vocht en warmte op en staat het weer af. De luchtvochtigheid en temperatuur blijven constanter en dat zorgt voor een betere gevoelstemperatuur: een leemwand is een echte low tech airco.

Leemstuc is een natuurproduct met drie hoofdbestanddelen: zand, klei/leem en water. Hoe dikker de basisleemlaag, hoe sterker de eigenschappen. De afwerkingslaag, de leemfinish, is er in verschillende kleuren. Die laag van twee tot drie millimeter leem, natuurlijke kleurpigmenten en marmerkorrels brengen we over de basisleemlaag aan. Maar leemstuc kan ook zonder kleurlaag worden afgewerkt. Zo blijven stro, zandkorrels en het leem zelf zichtbaar.

De extra voordelen van leemstuc
Naast een stabiele vochthuishouding en een aangenaam klimaat draagt leem bij aan een goede akoestiek. Leemstuc dempt het geluid, een bijzonder fijne eigenschap in hoge, open ruimtes en in veel nieuwbouw. Daar is door betonnen vloeren, plafonds en wanden in combinatie met veel glas de akoestiek vaak slecht. Leemstuc kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren daarvan. Bovendien absorbeert leem geur: in een ruimte met leemstuc heb je minder last van luchtjes. Leem is de ideale afwerking van een warmtewand, het houdt de warmte namelijk extra lang vast en zorgt voor een natuurlijk regulatie van de luchtvochtigheid. Met wandverwarming kan de thermostaat lager.

Natte ruimtes
Leem kan veel vocht opnemen en dus condensatie tegengaan, maar leemstuc kan niet tegen direct en langdurig contact met water. Leemstuc is daarom geschikte afwerking voor de meeste badkamers. Daarvoor is betonstuc uitstekend geschikt.
Heb je een grote badkamer met daarin een wand zonder douche, bad, wastafel of andere ‘natte functie’? Die kan prima worden gestuukt met leem. De geur van natte leem na een douchebeurt is een namelijk een echte wellness-belevenis.

Ook leemstuc voor uw project?

  • Laat je inspireren door ons portfolio
  • Aan de hand van onze prijslijst krijg je een indicatie van de kosten
  • Bezoek onze toonkamer, mét leemwand met wandverwarming, We nemen de mogelijkheden graag met je door

Schrijf een reactie

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: