WARMTEWANDEN

Wandverwarming voelt aan als de warmte van de zon. De luchtvochtigheid binnen blijft op peil (geen droge huid in de winter). Warmtewanden zijn energiezuiniger dan radiatoren omdat de temperatuur van het water minder hoog hoeft te zijn voor dezelfde behaaglijkheid. Met wandverwarming kan de thermostaat lager, een besparing op de energierekening!

Een wandverwarming -muurverwarming, warmtewand, knuffelmuur- werkt door stralingswarmte. Dat is hetzelfde principe als zonnewarmte. Wandverwarming brengt, anders dan convectieverwarming (radiatoren) en airconditioning, de lucht niet in beweging: huisstofmijt, schimmels en andere ziektekiemen krijgen zo geen kans. Het esthetische voordeel van warmtewanden is dat een interieur rustiger oogt zonder radiatoren.

Een ideale combinatie met leem
Voor een warmtewand brengt VERBAU eerst een stelsel kunststof leidingen aan. Daartussen en -overheen verwerken we een basisleemlaag. Leem is de ideale afwerking van een warmtewand: het houdt de warmte namelijk extra lang vast en zorgt voor een natuurlijke regulatie van de luchtvochtigheid. Hoe dikker de leemlaag, hoe sterker de eigenschappen. De afwerking kan met basisleem of leemfinish.

Ook een warmtewand?

  • Aan de hand van onze prijslijst krijg je een indicatie van de kosten
  • Bezoek onze toonkamer, mét leemwand met wandverwarming, We nemen de mogelijkheden graag met je door

 

Schrijf een reactie

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: