ONZE VISIE

Bij VERBAU zien we een vergelijking tussen onze manier van werken en Bauhaus: een samensmelting van ambacht, kunsten, techniek en industrie. Net als Bauhaus* geloven we dat een beter ontworpen en uitgevoerde woonomgeving een positief effect heeft op mensen.

We werken intensief samen met vakmensen, ontwerpers en producenten voor het beste eindresultaat van de projecten waaraan we werken. Door de samenwerking verbeteren we ook continu de producten waarmee we werken. VERBAU-betonstuc ontwikkelen we vanuit onze eigen ervaring en de input uit ons professionele netwerk. Dat zorgt voor innovatie en verbetering bij onze technische producenten.

Wil je als particulier weten wat VERBAU kan betekenen in uw project? Of ben je professional en wil je werken met VERBAU? Ontmoet ons in onze toonkamer-werkplaats-winkel in de vesting van Zaltbommel of neem contact op.

Meer over ons:

 

*Bauhaus 1919-1933

Bauhaus was de toonaangevende internationale academie voor beeldende kunstenaars, ambachtslieden en architecten in Duitsland. Het doel was alle vormen van kunst in architectuur onder te brengen, geïnspireerd op de bouw van middeleeuwse kathedralen. Daar stonden alle ambachten in het teken van het betreffende project: kunstenaars en ambachtslieden werkten hand in hand.

Binnen de Bauhausarchitectuur werden structuur en decoratie één. Handvaardigheid werd bij de werkzaamheden gestimuleerd, evenals het gebruik van uiteenlopende materialen als textiel, staal, glas, hout, leer en kunststof. Om design bereikbaar te maken voor iedereen, moesten ontwerpen industrieel geproduceerd kunnen worden. Het ideaal was de eenheid van mens, kunst en techniek: het ambacht van ontwerp en materiaalkennis, gevolgd door een efficiënte industriële productie om de kosten laag te houden zodat iedereen zich het design zouden kunnen veroorloven.

In 1933 werd het instituut Bauhaus definitief gesloten door de nazi’s maar kunstenaars en architecten die les gaven aan het Bauhaus, zoals Paul Klee, Marcel Breuer en Ludwig Mies van der Rohe zorgden ook na de sluiting voor een verdere verspreiding van de ideeën van Bauhaus.

Meer over Bauhaus: http://www.architectenweb.nl/aweb/archipedia/archipedia.asp?ID=7140

Schrijf een reactie

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: